Rakfisklefser

10 minutter          4 personer

 

Ingredienser

200 gr rakfiskfilet
Vårløk
Creme Fraiche
Setersmør
Lefser

 

Slik gjør du

Rull ut lefsene. Del rakfisken opp i tynne biter. Smør lefsene med smør.  Ha på Creme Fraiche oppdelt vårløk og rakfisk. Rull lefsene sammen, del de opp i 2-3 cm biter.
Passer perfekt til forrett.

 

Anbefalt drikke

Lyst øl
Proseco
Kullsyreholdig Cider


Våre oppskrifter

Grillet regnbueørret

20-25 minutter          4 personer

 

INGREDIENSER

Hel ørret fra Slidre Ørretsenter
Asparges
Cherry tomater
Dill
Vårløk
Sitron
Poteter
Rømme
Salt og pepper
Olje

 

SLIK GJØR DU

Kok potene i 5 min, ta de så av kjelen og del de opp i båter. Ha over olje, salt og pepper. Sett de i stekeovnen på 180 c i 15 min. Mens potetene blir klare fyll fisken med sitronskiver, dill vårløk, salt og pepper. Ha fisken i aluminiumsfolie.
Legg den på grillen eller i stekeovn. Fisken er ferdig etter ca 15-17 min.
Server dette sammen med Cherry tomater og rømme.

 

ANBEFALT DRIKKE

Lyst øl
Søt Riesling
Eplejuice (ikke fra konsentrat)


Våre oppskrifter

Sushi av rakfisk

25 minutter          4 personer

 

Ingredienser

250-350 gr rakfiskfilet
Lefser, grov type
Wasabi
Rettich (japansk reddik)
Avokado
Soyasaus
Ingefær

 

Slik gjør du:

Legg ut lefserullene, her kan du gjerne bruke bambusmatte. 
Skjer tynne skiver av rakfiskfileten, legg så på rakfisk, tynne skiver rettich og avokado.
Rull sammen lefsa eller bambusmatten. Skjer lefsene i 2-3 cm biter.
Anrett fisken på fat og pynt gjerne med noe grønt. 
Server dette sammen med soyasaus, wasabi og ingefær.
Denne retten passer også fint til forrett da kan du evnt halvere ingrediensene.

 

Anbefalt drikke

Søt Chablis
Cider


Våre oppskrifter

Rakfiskmousse

15 minutter          4 personer

 

Ingrediense

150-200 gr rakfiskfilet
5-10 purreringer
Rødløk
Creme Fraiche
Fin bagett

 

Slik gjør du

Ha rakfisken, purre, rødløk og Creme Fraiche i en blender. Bland dette i kort tid.
Del opp bagetten, ha så på det blandede innholdet. Pynt med dill.

 

Anbefalt drikke

Lyst øl
En lett Riesling
Lettøl


Våre oppskrifter

Tradisjonell rakfisk

20 minutter          4 personer

 

Ingredienser

500-600 gr filet eller 1 kg hel fisk
8-12 mandelpoteter
Erterbrød
Lefser
Setersmør
Rømme
Rødløk
Purre

 

Slik gjør du

Anrett fisken på fat. Serveres med lett kokte mandelpoteter, rødløk, purre, erterbrød og godt setersmør.

 

Anbefalt drikke

Lyst øl og akevitt
Lettøl


Våre oppskrifter