Kjøp

Hvor kan man kjøpe fisken fra Slidre Ørretsenter?

I innlandet vil du kunne finne vårt kvalitetsprodukt hos Kiwi, Coop, Rema 1000. ICA Supermarked har varen vår tilgjengelig over hele landet. Finn nærmeste butikk her.

Vi leverer også via grossister til andre utvalgte dagligvare-forhandlere i hele landet Kvalitetsbeviste hoteller og restauranter står også på vår leveranseliste.

Kan man bestille rakfisk og få det tilsendt per post?

Nei. Rakfisk er ferskvare og ved forsendelse per post ville vi ikke kunne garantere for de kvalitetsmessige krav som både vi og Mattilsynet ønsker å opprettholde.

 

Oppbevaring og holdbarhet

Hvilken temperatur bør rakfisk oppbevares i?

Rakfisk skal til enhver tid oppbevares i kjøleskap med en temperatur fra 0-4ºC. Hvis fisken oppbevares i høyere temperatur kan ikke vi garantere for holdbarhetstiden.

Hvor lenge holder en åpent pakke med rakfisk?

Hvis man pakker fisken inn i folie eller gladpack, holder rakfisken seg i kjøleskap i ca. 48 timer.

Kan man fryse rakfisk?

Ja, men som alle andre fiskeprodukter så vil strukturen i kjøttet forandre seg, og produktet vil ikke lenger bli like bra.

 

Helse

Kan det være helseskadelig å spise rakfisk?

Rakfisk som er produsert profesjonelt etter rette hygieniske standarder er ikke helsefarlig, men all mat som ikke blir varmebehandlet kan inneholde høyt bakterienivå og forårsake sykdom ved feil håndtering under produksjon. Det er derfor anbefalt å ikke spise mat som ikke har blitt varmebehandlet hvis du lider av en sykdom som rammer immunforsvaret ditt eller hvis du er gravid.

 

Kvalitet og produksjon

Hvordan produseres rakfisken?

Les her:
Hvordan lager vi rakfisken?

Hvordan kontrolleres kvaliteten?

Alle som i dag produserer matvarer er underlagt regler fra mattilsynet. Matsikkerhet skal trygges igjennom gode rutiner i IK-mat og HACCP. For å lese mer om dette gå til www.mattilsynet.no.

Slidre Ørretsenter har i tillegg til mattilsynets regelverk egne utvidede regler for vår produksjon. Denne går inngående på kontroll av råvare og hygiene i alle produksjonsledd.

Medisineres fisken som benyttes?

Nei, fisken som blir produsert og levert av oss får ikke noen form for medisiner eller vaksiner.

Brukes det salt eller andre tilsetningsstoffer i råvarene?

I rakfisken brukes det naturligvis salt, men i våre fersk produkter så blir de levert naturell og uten noen form for tilsetningstoffer.


Fant du ikke svar på spørsmålet ditt?